Bombe de legume

de Roda in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2009 | 7356 vizualizari

 

Un aperitiv foarte interesant

 

INGREDIENTE

  •  200gr.ciuperci calite,
  •  200gr.amestec de legume calit(mazare, morcovi taiati cubulete, conopida si broccoli fiert in prealabil),
  • 100gr. margarina,
  • sucul de la 1/2 lamaie,
  • sare,
  • piper,
  •  1 manunchi de patrunjel verde tocat marunt,
  •  4dl. apa,
  •  2 dl. frisca pentru gatit,
  •  2 castraveciori acri,
  • 2 oua fierte,
  • 2 rosii mici,
  • 4-5 rondele de lamaie,
  • cateva masline,
  •  2 lingurite gelatina;
  •  Pentru sos:
  • 2dl. vin alb,
  •  2dl. smantana,
  • 1 lingurita mustar,
  • sare,
  •  piper,
  •  putin zahar;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bombe de legume:

1.Ciupercile calite se inabusa in unt impreuna cu legumele 2 minute, se adauga sucul de lamaie,sarea, piperul si patrunjelul tocat.Incorporam usor frisca pentru gatit si 1/2 din gelatina, inmuiata in 40 ml apa rece apoi diluata pe baie de abur..Cealalta 1/2 din gelatina se inmoaie in 50 ml apa rece, se mai adauga dupa 5 minute inca 100 ml apa, se dilueaza pe baie de abur si se repartizeaza in  boluri (doar jumatate din cantitate)..Pe fundul bolurilor , care trebuie sa fie rotunde, se aseaza felii de castravete si rondele de oua fierte, apoi compozitia de legume, din nou gelatina si asezam bolurile pe o tava ,pe care o introducem la frigider.

2.Inainte de servire, se rastoarna  continutul bolurilor pe farfurii, pe care le ornam cu felii de rosii, rondele de lamaie  si masline.Acompaniem preparatul cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bombe de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

nadina73 1

19.09.2010, 01:27

adasev12 1

28.09.2010, 11:44

eu abia acum am descoperit aceasta reteta...dar mi se pare atat de inedita incat am si ttrecut-o la favorite...nu stiu ce gust o avea, dar de facut am s-o fac negresit la prima masa cu musafiri...trebuie sa o incerc, ca altfel nu-s sanatoasa....
personal mi se pare fff de bun gust, as aca las 5

ryta 1

18.02.2014, 17:07

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute ptr aperitiv